Dykplan 2019

 harm      FB

Härligt med en aktiv klubb i Stockholm. Vi dyker på allt som är under vattenytan. Sedan flera år så sponsrar klubben på luft och korv vid utfärder. Anmälan till dyken gör man på FB gruppen "Grodmannen". Det är en dåld grupp men ansöker man blir man insläppt. Utifall det verkar bra så kan man bli mnedlem och vara kvar i gruppen. Under menyrubriken Klubbdokument hittar du vår dykpraxis. 

Dyklpan 2019, så här ser den ut,
(version 2019-08-04)

GrodmannenGif     Dykplan 2019

Status
Datum Dykplats Antal dykare Summering
klart  12.1 Lidingö 3st Nytt år nya dykplatser. Enirokurvor visade på vrak o bra dykplats. LÅ rekade innan och sedan gjordes dyket en vecka senare. Summering: typiskt lidingödyk :))
klart 20.1 Yxland
Vrakdyk
max 15m
 6st Vraket ligger på ca 10 meters djup. Vi hade 8 grader minus i luften och 0 grader i vattnet så det blev endast 40 min dyk. Fin sikt. Fint vrak
klart 16.3 Harm
Vrakdyk
20m
3st Och idag hade vi 1 grad i vattnet och ca 5 m sikt. Båten börjar bli sliten. 
klart 24.3 Aborrkroken
Natur
30m
3st Vi lämnade en dykare på land, en otät handske satte stopp. Många linor följde vi under vattnet men ingen gick till det vi letade efter, ett stockankare. Korven var god. 2 gradigt vatten!
klart 30.3 Hässelby bilkyrkogård
Natur
20m
3st

Igen lämnade vi en dykare efter oss (samme man), Denna gång var det ett dåligt batteri. Många bilvrak hittades men ambulansen såg jag inte susen av ;))3 gradigt vatten. Det tar sig!

klart

13.4 Yxland
Vrak
22 m
 6st Dyk i Tierp ställdes in pga risk för is. Istället dök vi på vraket i furusundsleden, hamnviken. Fin dag, det blev 30min i 3gradigt vatten. Vi testade också att dyka söderut runt udden, en del plåttallrikar och en säng hittades men annars tomt o rent. En del småfel lite här o där hos diverse dykare men hälften av dykarna hade ett felfritt dyk i alla fall. Korven i solen var perfekt efteråt 
 klart 27.4 Tierp
20m
 3st Idag var vi 3 som dök i stenbrottet från grodmännen men det var ca 20 dykare totalt där. Kändes ändå intre trångt. Superbra plats att kolla av utrustning. Fin sol hade vi också så korvgrillningen gjordes i bara T skirt. Till korven inmundades också en fin lidel-alko-fri-öl. Mums. Dyket var sådär men vi kom till 19meters djup i allafall och 45 min blev det !
klart 5.5 Eldaren och Gröna Jägaren  3st Dyk med Niklas och nya Tessie på Eldaren och Gröna Jägaren. Eldaren bjöd på 30+ m sikt och vi spenderade en hel timme vid henne! Gröna Jägaren som ligger strax norr om Dala Skans var betydligt grumligare, typ 3m men vi såg en kanon från 1600 talet !!
klart

29.5 till 
1.6

Koster
Natur
0-100m
 3 Vi gjorde 5 långa fina lugna dyk med br Klemmings i Grebbestad. Sikten var bättre än väntat trots det blåsiga vädret. Inte mycke djurliv men några hummrar blev det o sälar var i vattnet oxå. Speciellt dagen på koster går till historien, en otroligt fin dyk- och vårdag. Göran bjöd på sedvanlig utflykt, denna gång dill en udde med gudomlig utsikt över havet. Ena kvällen var det räkfrossa och resterande måltider gjordes på klubbens grill. Boende var som vanligt den röda litta stugan hos "tant" Marie.
klart 8.6
eller
15.6

Vättern
Ödeshög

 3 Avresa Täby kl 0700, framme kl 10:00. 2 landdyk med korv emellan dyken. Sedan hem typ kl 15:00 och i Täby kl 18:00. Otroligt fin soldag, sikten var gudomlig klar. Vi hade missat att vättenrundan gick just denna dag men det löste sig. Vi var inte ensamma på dykplatsen, ett gäng från Lindköpings dyksälskap var där med gulklädd dykledare och hela apparaten. Typ 8-10 dykare. Det var dock bara kul o platsen vi dök på svalde det utan problem. Mellan dyken vilade vi ögonen på vätterns horisont i sol o blå himmel !!
klart 21.5 Badrens
Täby
5m
10  Start 18:00 i Skavlötestart. Eftyer dyken på olika bad möts vi igen i skavlöte där grillen är laddad md hamburgare, korv. 
klart 25.6  6
Klart 18.8 6
Klart

31.8

Lidingö, Bilarna
2

Dyk för att kontrollera utrustning inför Norge resa. Mycket dålig sikt (typ 1 m). Bilarna var kvar

Klart 4.9 Kristianstad
Norge
7 Vi gjorde 6 dyk, 4 vrakdyk och 2 naturdyk. Vrak som besöktes var Mosel och Seattle. Fina dyk och fina dagar, bra organiserat av A-Dykk som stod för utfärderna. Kostnat ca 5000kr/person.
 Klart 28.9 Tessie
Dalarö vrakpark
7 Vi gjorde 2 guidade dyk med sjöhistoriska musset på Anna Maria och Dalarövraket. Fin sikt, fina dyk och bra service på båten.Klubben sponsrade denna utf med ca 30%
plan 27.10 Yxland Vrakdyk
  Landdyk på 2 vrak på Yxland, maxdjup 25m. Ena vraket har vi tänkt mäte upp och dokumentera. Dyk 2 görs bara om vädret är OK. Dykledare: André Gerlitz
 plan 19.10 Tessie

 

Dyk på 2 nya vrak max 33m med Tessie. Dykledare: Lars Åke Fröberg

Anmäl dig på Dykcharter om du vill med

 plan Nov Harö brygga?    Vi planerar att dyka vid Harö Brygga, denna gång inte på bilarna utan lite annan plats. Dykledare: Lars Åke fröberg
 plan Dec ??    ??
plan 31.12 Lervik

  NYÅRSDYK med champange sök

Vår dykpraxis

Ttrygga & säkra dyk på våra utfärder. Läs vår dykpraxis.

Grodmännens dykpraxis

Kolla in vattentemperaturen