Senaste inlägget på Grod-bloggen:

 • 1111

  Kristiansund - Norge

  Nyss hemkommen från Krisiansund är man lite snurrig i huvudet. Så mycke intryck, så mycke dyk. Totalt gjorde vi 12 dyk på 6 dagar, alla 20m o djupare. Vi såg en hel del olika fiskar o skaldjur som man gör i Norge, kanske inte så mycke som senast men ända, allt på plats. Nytt för i år var att vi såg en rocka, det var första gången för mig. Upplägget var liksom tidigare, fredag kväll tog vi bilen till idre, nattade och tog etapp 2 på lördagen. Söndag till fredag 2 dyk per dag, totalt 12 dyk. Alla med valfritt djup. Vissa platser helt öppna mot atlanten. Då är det raka vägen till New York, 10.295 NM bort mot väster med fritt vatten !! Dykklubben vi hyr hos har ett stort hus där vi bor med veranda direkt vid vattnet och 2 öppna båtar som vi hanterade själva. Matlagningen är enkel, alla tar en kväll var och bjuder de övriga. Luncherna blir resterna från middagen. I mitten av veckan hade vi en räkfrossa med stekta kammusslor till förrätt. Räkorna handlades på morgonen på väg hem med båten från första dyket. Hon i affären reagerade inte att vi kom in med torrdräkterna+hanskar på :))

  (kostnad tot inklusive luft, syre, bensin, båtar, allt: 6000kr)

   

  Written on Sunday, 03 September 2023 08:57 in Grodblogg Read 166 times

Dyk med oss

Skarmavbild 2019 04 03 kl. 19.09.06

Om du inte är medlem; Vi är klubben för dig som vill göra trygga, roliga och spännande dyk i Stockholms skärgård. Som medlem får du medlemskap i SSDF, billig luft, olycksfallsförsäkring och tidningen Sportdykaren. Du kan anmäla dig via log in länken men du måste samtidigt per mail anmäla dig till vår Kassör.

Vi planerar alla våra utfärder på en dåld Facebook grupp. Här ser du snacket innan, planeringen och inbjudan. Vi har under flera år sponsrat alla klubbdyk med luftfyllningen och så är det gratis korv efteråt också! Söke på ordet "Gordmännen" på FB och begär medlemskap. Prova på

Kolla in vattentemperaturen

Är det dax att dyka?, ha koll på isobarer, vind, våghöjd och vattentemperaturen på windy.com. På deras hemsida kan man också se prognoser för ett dygn framåt. Helt perfekt.

 

Log in

För att kunna loga in på hemsidan behöver man vara medlem. Inloggning fås av webmaster, se rubriken "Kontakter"

En Dykklubb för skandinaviska vatten